Acces la internet securizat și controlat pentru elevi și profesori

Cisco

Cisco este liderul mondial în tehnologie care face ca Internetul să funcționeze din 1984. Oamenii, soluțiile și partenerii Cisco ajută la conectarea sigură și la identificarea oportunităților viitoare astăzi. În viziunea Cisco, educația este un catalizator global. Cisco contribuie activ la formarea specialiștilor în IT&C, prin programul Networking Academy, care a fost lansat în România acum 20 de ani și care a pregătit peste 100,000 de studenți. Pe lângă aceasta însă, soluțiile de securitate, de colaborare si wireless dezvoltate de Cisco sunt utilizate pentru facilitarea și dezvoltarea sistemelor de învățământ din întreaga lume.

În proiectul ACCED, Cisco România propune două soluții esențiale pentru instituțiile de învățământ

Cisco Meraki – rețea wireless gestionabilă din cloud

Securitate cibernetică – Cisco AMP și Umbrella
Managementul dispozitivelor mobile – MDM

Acces la internet pentru profesori și elevi la cele mai înalte standarde -

Soluțiile Cisco Meraki sunt construite la cele mai ridicate standarde pentru a asigura o rețea wireless performantă în instituțiile de învățământ.

Includ componente de calitate și sunt optimizate pentru a asigura o experiență plăcută utilizatorilor.

De ce este Cisco Meraki soluția potrivită pentru învățământ?
 – Suportă un număr mare de utilizatori (profesori și elevi) ce poate fi ușor extins dacă este nevoie.

 – Oferă conexiune stabilă și rapidă, atât de necesară în activitățile de secretariat și în desfășurarea lecțiilor cu resurse aflate pe internet.

 – Asigură o acoperire excelentă: conexiune la internet la aceeași viteză pentru toți elevii și profesorii, indiferent de poziționarea și numărul sălilor de clasă din instituție.

 – Filtrează conținutul accesat de elevi pe internet.

 – Permite administrarea dispozitivelor deținute de instituția de învățământ:
 * instalarea cu ușurință a aplicațiilor educaționale pe dispozitivele profesorilor / elevilor
  *  aplicarea restricțiilor care fac parte din politica de securitate a instituției
  * controlul accesului la Internet, controlul documentelor, controlul aplicațiilor instalate
  * ștergerea datelor în cazul pierderii dispozitivelor mobile
 – limitează aplicațiile consumatoare de bandă direct din echipamentele Wireless
 – nu în ultimul rând, tehnologia Cisco este recunoscută la nivel mondial pentru fiabilitate și performanță.

 

Acces la internet securizat și controlat -

Vulnerabilitatea dispozitivelor, utilizatorilor și datelor în fața atacurilor cibernetice reprezintă un punct extrem de important pentru instituțiile de învățământ care aleg să implementeze un proiect de rețea wireless. Atacurile cibernetice sunt o realitate, iar vulnerabilitatea instituțiilor de învățământ în fața acestora este foarte ridicată. În absența unor politici și a unor măsuri de securitate cibernetică și de control a navigării pe internet, lipsa unui atac cibernetic ține pur și simplu de noroc.
Nici un director de școală nu își dorește ca situațiile școlare ale elevilor, datele lor personale, statele de plată ale profesorilor și a întregului personal să ajungă pe mâna hackerilor sau chiar să fie făcute publice. Recomandăm ca subiectul securității cibernetice și a accesului controlat în internet și rețea să fie tratat cu maximă importanță, iar specialiștii noștri în soluțiile Cisco vă stau la dispoziție pentru a vă răspunde la întrebări și a vă oferi cea mai potrivită soluție pentru instituția dumneavoastră.

 Ce fac Cisco AMP și Umbrella pentru instituțiile de învățământ?

Cele două soluții Cisco securizează și protejează rețeaua de atacurile cibernetice, blochează atacurile înainte ca acestea să ajungă la dispozitivele din rețea.
Oferă responsabilului de securitate cibernetică vizibilitate completă asupra dispozitivelor conectate, fie că aparțin instituției sau utilizatorilor (elevi, profesori, personal auxiliar)
Previne transferul neautorizat al datelor confidențiale

Telefoane și tablete folosite exclusiv în scop didactic
Managementul dispozitivelor mobile – MDM

Nu de puține ori reticența în a folosi dispozitive mobile precum telefonul sau tableta în desfășurarea lecțiilor provine din imposibilitatea profesorilor de a controla și gestiona aplicațiile sau paginile de internet pe care elevii le pot accesa în timpul orelor.

Soluția MDM de la Cisco este special concepută pentru a rezolva această problemă astfel încât elevii să aibă acces în timpul orelor doar la resursele pe care profesorul le consideră necesare pentru lecție. Soluția MDM permite inclusiv oprirea camerei foto a telefonului, astfel încât în timpul orelor elevii nu pot filma sau face fotografii.

Soluția MDM de la Cisco permite ca dispozitivele mobile utilizate de elevi (personale sau ale instituției de învățământ) să fie folosite exclusiv în scop didactic.